KUBIKON - Support

Några grundläggande metoder för att undvika oväntat besök i din PC

Antivirusprogram
Vi rekommenderar McAfee VirusScan.
Se till att uppdatera virusdefinitioner regelbundet. För närvarande kommer nya definitioner varje torsdagmorgon.
Konfigurera för sökning av alla filer.
Ett dagligt besök på mcafeeb2b.com ger dig färsk information om de senaste hoten.
Det finns ett antal alternativ till McAfee VirusScan, men det viktigaste är att virusdefinitionerna är uppdaterade.

Filändelser
Standardinställningen i  Windows är att alternativet "Dölj filnamnstillägg för registrerade filtyper" är aktiverat. Detta innebär att ett Word-dokument visas i utforskaren som "dokument" i.st.f. "dokument.doc". Följden av detta blir att bilagor i e-posten kan ha vilseledande namn.
Det vanligaste sättet att sprida virus är att skicka virussmittade bilagor med dubbla filändelser t.ex. dokument.doc.pif.  Om filnamnstilläggen är dolda visas bilagan som dokument.doc, och kan vilseleda dig att öppna bilagan i tron att det är ett Word-dokument.

Exempel på "farliga" filändelser är:
.COM .PIF .LNK .BAT .EXE .VBS .VBE

Inaktivera VB-script
Alla minns vi viruset "LoveLetter". Det utnyttjade Windows Scripting Host. WSH följer med Internet Explorer 5.x och Windows 2000 och är ett program som kör programkod på din PC. Koden kan göra "allt möjligt" med din PC. Ett bättre alternativ till att radera WSCRIPT.EXE är att "dirigera om" script-filer till Anteckningar (NOTEPAD.EXE):
Skapa 2 nya textfiler.
Ändra filändelsen .TXT till .VBS resp. .VBE.
Markera en fil i taget och tryck ned "Shift" innan du högerklickar på filen. Välj alternativet "Öppna med..."
Nu väljer du programmet "Anteckningar" (Notepad i Win9x/WinNT).
Kryssa i "Använd alltid detta program ..."
Nu startar Anteckningar i stället för WSH när du råkar öppna en skriptfil.

Hantera e-post med försiktighet
Ta bort automatisk förhandsgranskning
Se till att visa både avsändare och mottagare i översikten
Innan du öppnar en bilaga:
Kommer mailet från en väntad avsändare?
Är bilagan något du väntar på?

Windows Update
Windows Update är en uppdateringstjänst från Microsoft som uppdaterar ditt operativsystem. Tjänsten finns i startmenyn i Windows 98, Windows ME och Windows 2000. Använder du WIndows 95 eller Windows NT kan man manuellt gå till platsen windowsupdate.microsoft.com med Internet Explorer. Vi rekommenderar att du uppdaterar din Internet Explorer till version 5.5 SP2.

Office Update
Office Update är liksom Windows Update en uppdateringstjänst från Microsoft som uppdaterar ditt Officepaket. Använder du Office 2000 eller Office XP kan du här uppdatera ditt Officepaket med de senaste uppdateringarna

PS. Bilden på startsidan är dörrarna till vårt kontor. DS.